20 jaar het (kleine) verschil maken

In 2018 bestaat Rotaryclub Rotterdam Alexander 20 jaar. Dat is op zich nog niet zo lang. Maar in die tijd hebben we een bloeiend bestaan opgebouwd.
Meer dan 100 mensen zijn in die periode lid geworden. De meesten van hen voor langere tijd. Er zijn zelfs nog leden van het eerste uur.  Onze club is niet alleen een vereniging van ‘gelijkgestemden’, maar ook een (h)echte vriendenclub. Elke maandagavond komen we bij elkaar. Met een programma dat zich richt op uitwisseling van kennis. Daarnaast  stellen we die kennis vrijwillig ter beschikking van kleinschalige maatschappelijke  projecten in Rotterdam Oost. We werven daarvoor ook zelf de geldmiddelen.

In de afgelopen 20 jaar hebben we ons vaak ingezet voor een project of initiatief in ons werkgebied. Om net dat (kleine) verschil te maken met geld of kennis waardoor het van de grond kwam, of nog succesvoller werd.
Bijvoorbeeld door ons jaarlijkse Sollicitatieproject voor leerlingen van het Thorbecke VWO. Of door de handen uit de mouwen te steken tijdens onze werkochtend in het voorjaar in het Hertenkamp in het Kralingse Bos (zie foto).
Maar we maakten in Rotterdam Oost ook dingen financieel mogelijk. Van een keukenvoorziening voor daklozen tot en met een speciale roeiboot voor gehandicapten. Van speeltuig voor een buurtvereniging tot en met gereedschap voor tuinvrijwilligers.

RC Rotterdam Alexander verandert niet de wereld, maar de afgelopen 20 jaar hebben we hopelijk een (klein) verschil kunnen maken in ons werkgebied Rotterdam Oost. Natuurlijk voor onze leden, die veel genoegen beleven aan het clubprogramma en aan hun maatschappelijke inzet. Maar ook voor projecten in Rotterdam Oost, die dankzij ons waarschijnlijk nog wat beter, mooier en succesvoller konden worden.

We vieren ons lustrum met een bijzondere clubbijeenkomst op 12 februari in de Laurenskerk. Daar zullen we ook bijdragen uitreiken aan vier door ons geselecteerde maatschappelijke projecten in Rotterdam Oost.