Donatie Rotary voor Donderdag Bijzonderdag

Donderdag Bijzonderdag Donatie
Erik Maan (midden) van Samen 010 ontvangt de cheque uit handen van Marie-Louise Oosterloo en Bert Kuipers van Rotary Rotterdam Alexander.

Traditiegetrouw wordt in de krokusvakantie de Donderdag Bijzonderdag (een dagje uit voor kansarme kinderen) georganiseerd door Samen 010.

En 20 februari 2014 is een extra bijzondere donderdag. Namens de Rotary Club Rotterdam Alexander overhandigen Marie-Louise Oosterloo en Bert Kuipers een feestelijke cheque ter waarde van € 2.500,- aan Erik Maan, die als coördinator is verbonden aan Samen 010. Erik bedankt de Rotary hartelijk. Hij is erg blij met deze donatie, zodat ook toekomstige projecten door kunnen gaan.

Samen 010 zet zich in voor talloze maatschappelijke projecten. Met Donderdag Bijzonderdag wordt kansarme kinderen van 6 t/m 10 jaar, die om welke redenen dan ook nooit op vakantie gaan, een complete dag uit bezorgd. Met een leuk, gezond en gevarieerd programma.
Deze donderdag brengen de kinderen eerst een bezoek aan het Maritiem Museum, waar zij de kinder-doe-expo bezoeken van Professor Plons. Later op de dag gaan zij naar Theater Zuidplein voor een gezellige kindervoorstelling met Ernst, Bobbie en de Rest.

Rotary is een club, die zich verbonden voelt met de maatschappij. Eerder is door de afdeling Rotterdam Alexander een laagdrempelig fundraising project georganiseerd in de vorm van een Mosselparty. De opbrengst van deze avond, met onder andere de veiling van schilderijen van Roderik Faasen en Hans en Maikel Kleinjan, komt ten goede aan Donderdag Bijzonderdag.

En de kinderen staan te trappelen om met hun dagje uit te beginnen. In het verleden hebben al veel kinderen kunnen genieten van zo’n Donderdag Bijzonderdag. Met onder andere uitstapjes met een boottocht, zwempartijtjes en lasergamen.