Donderdag Bijzonderdag

donderdag-bijzonderdag-logo

In 2013 organiseert SAMEN 010 alweer voor de zesde keer tijdens ALLE schoolvakanties de Donderdag Bijzonderdag, voor kinderen van 6 t/m 10 jaar die om wat voor reden dan ook, nooit op vakantie gaan. Op deze dagen wordt er een leuk; gezond; educatief, maar bovenal een gevarieerd programma gehouden, waarbij rekening gehouden wordt met de interesse- en belevingswereld van kinderen en de mogelijkheden die de stad Rotterdam ons biedt. Zo maken we dankbaar gebruik van de Rotterdampas en (tijdens de zomer) van het Jeugdvakantiepaspoort.

Ook maken we weleens uitstapjes, zoals in het verleden naar een boerderij en vorig jaar naar pretpark BillyBird. De busreis zelf, was voor veel kinderen al een belevenis op zich. Maar ook in de Maasstad zelf viel een hoop te ontdekken: van een pannenkoekenfeestje met bowlen toe, tot lekker losgaan in de speeltuin, Plaswijckpark en het Jeugd-vakantieland aan toe. De groteren vermaakten zich ook prima met karten, surfen en steilewand klimmen. Reken maar, dat ze genoeg te vertellen hadden, toen de scholen weer begonnen. En van sociale uitsluiting is geen sprake meer na al deze positieve levens ervaringen, die lang blijven hangen.

De Donderdag Bijzonderdag wordt gesponsord door diverse fondsen en diaconieën en wordt bege-leid door een beroepskracht als coördinator en een aantal enthousiaste en ervaren vrijwilligers.

Wij geven kinderen graag de tijd van hun leven!

Onze club steunt Donderdag Bijzonderdag met de opbrengsten van de “Mosselparty“.