Filmavond voor goede doel groot succes

Op dinsdag 8 november organiseerde onze Rotaryclub, in samenwerking met Pathé Schouwburgplein en de filmmakers WW Entertainment, Greenfield Film Productions en Messercola, een filmavond voor twee goede doelen: Stichting Sportspullenbank Nederland en Stichting Meedoen in Rotterdam. Het was een groot succes!

De leden van onze club hebben in een tijdsbestek van drie weken maar liefst 535 kaarten voor deze filmavond verkocht en dat leverde een uitverkochte grote zaal bij Pathé Schouwburgplein op.

Het was een speciale voorpremière van een echte Rotterdamse film: Casa Coco. De film vertelt het verhaal van een Rotterdamse vriendengroep die elk jaar overwintert in het pension van Pleun Saris op Bonaire en zit vol met Rotterdamse humor.

Voorafgaand aan de film werd een cheque uitgereikt aan Erna Truijens van de Sportspullenbank en aan Caroline Van Laar van Stichting Meedoen in Rotterdam.

De Sportspullenbank Nederland zamelt tweedehands sportkleding en -materialen in en stelt deze beschikbaar aan mensen die te weinig geld hebben om zelf spullen te kopen. Door bestaande en beschikbare spullen op deze manier te hergebruiken dragen we bovendien bij aan een duurzame economie.

Meedoen in Rotterdam helpt kinderen van 4 tot 18 jaar in gezinnen met een lager besteedbaar inkomen, zodat elk kind mee kan doen. Door zwemlessen, Chromebook, fiets, sport- en cultuurlessen en nog meer producten krijgen de kinderen een zetje in de rug, waardoor zij zich ontwikkelen en opbloeien.

Vanuit de Rotaryclub wordt een warm hart toegedragen aan beide initiatieven, die zoveel Rotterdamse kinderen laten bewegen en meedoen. De geslaagde avond werd afgesloten met een hapje en drankje in de foyer.