Hard werken in Kralingse Bos

Op zaterdag 24 februari 2018 ging Rotary Rotterdam Alexander hard aan het werk in het Kralingse Bos. Tijdens dit jaarlijks terugkerende bosproject helpen clubleden de vaste vrijwilligers van het bos een ochtend met knippen, zagen en opruimen van delen van het bos. Dit jaar was het al weer de 6e keer. Ongeveer 20 leden van onze club staken de handen uit de mouwen.We begonnen in de Heemtuin waar we in het ‘clubhuis’ van de vrijwilligers werden ontvangen met koffie en de traditionele ‘Hertenkamp-koek’.
Huub Fabels overhandigde hier namens de club een gift aan Marius Huender, voorman van de vrijwilligers.

Daarna het bos in. Het was zonnig weer, wel met ijzig koud wind.
Elk jaar doen we een andere klus. Deze keer hebben we een eilandje geheel ontdaan van wilgen, bramen en andere begroeiing.
Dat leverde leuke beelden op: voor transport was er een bootje nodig, dat letterlijk het ijs moest breken om op de werkplek te komen. Rondom het eilandje was ook nog veel werk te verzetten en tegen twaalf uur waren we klaar en trots op wat we met z’n allen bereikt hadden.
Nu moesten de 6 man nog van het eiland afgehaald worden. Nooit gedacht dat dat zo’n lastige klus zou zijn. De vele kapiteins op de wal gaven allemaal een ander advies, zodat het nog lange tijd duurde – onder grote hilariteit van de anderen – voordat de mannen veilig voet aan wal konden zetten.

We namen afscheid van de vrijwilligers, waarvan we er inmiddels een aantal goed kennen. In De Schone Lei sloten we af met een geanimeerde lunch.
Het Kralingse Bos is gelukkig zo groot, dat we deze leuke en zinvolle vorm van community service tot in lengte van jaren kunnen uitvoeren!