Lid worden

Rotaryclub Rotterdam Alexander heeft een divers ledenbestand van mensen uit allerlei beroepsgroepen, die kennis met elkaar uitwisselen. Daarnaast is het leuk om met andere leden van de club bij elkaar te komen op de clubavonden (op maandag van 18.30-20.30 uur) en je samen in te zetten voor activiteiten en goede doelen.

Binnen de club zijn er dan ook hechte vriendschappen ontstaan. Lidmaatschap is voor het leven (uitstappen is natuurlijk wel mogelijk).

Bij een Rotaryclub is het zo dat elk beroep in beginsel maar door één of twee clubleden wordt vertegenwoordigd.

We zijn altijd op zoek naar mensen die een binding hebben met Rotterdam (wonen of werken) en die vanuit hun vakkennis anderen willen helpen, iets voor de maatschappij willen doen en bereid zijn daar tijd en energie in te steken.

Wil je lid worden?
In principe dragen leden zelf nieuwe leden aan, maar mocht je interesse hebben om lid te worden en ken je geen leden van onze club, dan kun je ons een bericht sturen via onderstaand webformulier, waarbij je je motivatie kenbaar kunt maken.

Hoe is de procedure?
De  ledencommissie overlegt met regelmaat en zal je laten weten of je uitgenodigd wordt voor een kennismakingsgesprek met 1 of meer leden van deze commissie.
Als die kennismaking van beide kanten positief is, word je op twee clubavonden ‘afgeroepen’. Clubleden kunnen dan reageren op jouw mogelijke komst.
Als er hierop geen bezwaren van leden zijn, nodigen we je van harte uit om twee keer een clubavond te bezoeken. Als deze avonden je aanspreken, dan nodigen we je uit officieel lid te worden.