Ochtend: werken in het Kralingse bos / Middag: Vogelklas Karel Schot laat vogels vrij in het Kralingse bos

Zaterdag 29 februari 2020 gingen de clubleden van Rotary Rotterdam Alexander de vaste vrijwilligers van het Kralingse bos een ochtend helpen met knippen, zagen en opruimen van delen van het bos.

Dit doen de leden al voor het zevende jaar achter elkaar. Het is gezellig en leuk om zo je steentje bij te dragen aan de directe omgeving.

Alle leden konden na het werk in het Kralingse bos de vrijlating van enkele vogels van de Vogelklas Karel Schot bijwonen.

Vogelklas Karel Schot is een opvangcentrum voor hulpbehoevende wilde vogels en andere dieren. Zieke, gewonde of op een andere manier in de problemen geraakte vogels kunnen bij de Vogelklas terecht. Ze worden verzorgd tot ze in staat zijn om voor zichzelf te zorgen en dan weer vrijgelaten.

Wendy Voorwinde: ‘Tijdens de DISCON op 25 mei 2019 hebben we met onze club ook een bezoek gebracht aan de Vogelklas Karel Schot en is een donatie gedaan aan dit opvangcentrum, waar ruim 100 vrijwilligers werken. We konden toen zien hoe het vogelasiel werkt en de vogels van dichtbij bekijken. En vandaag mochten de leden van onze club bij de vrijlating van enkele vogels zijn.’

Dick Launspach, een van de leden van Rotary Club Alexander maakt wekelijks een cartoon bij onze activiteiten. Zoals deze voor het Kralingse Bos project.