Discon helpt de stad en geeft 2 Rotterdamse projecten een steuntje in de rug.

Op zaterdag 25 mei 2019 was de Districtsconferentie (Discon) in Rotterdam! Een inspirerende dag, die in combinatie met wijnverkoop en fundraising een financieel steuntje in de rug opleverde voor Vogelklas Karel Schot (een bijzonder opvangcentrum voor o.a. wilde vogels) en Feijenoord Basketbal – Playing for Success (een naschools sportprogramma voor kinderen met weinig zelfvertrouwen).

Rotterdam is als geen andere stad in Nederland een levend laboratorium waar we met elkaar uitvinden hoe de stad van de toekomst eruit moet gaan zien. Hoofdspreker en landschapsarchitect Adriaan Geuze gaf zijn visie op de inrichting van een stad waar niemand in de meerderheid is.

Tijdens deze bijzondere Discon, die zich helemaal afspeelde in Rotterdam Zuid, hebben we kennis gemaakt met minder voor de hand liggende, soms ‘rafelige’ kanten van de stad. Vanuit de iconische Maassilo werd een spannend en gevarieerd programma gepresenteerd.Het middag-keuzeprogramma bacht ons op onverwachte plekken en liet ons kennismaken met een aantal eigenzinnige stadsprojecten. Er was een keuze uit een reis naar de Scheppende Stad, de Bloeiende Stad of de Gezonde Stad.

We zijn trots op het inspirerende programma dat door de drie Rotterdamse clubs Alexander, Nieuwe Dag, en Kralingen is georganiseerd.