Wij helpen, ook op 1,5 meter afstand

Onze Rotaryclub werkt graag mee aan maatschappelijke acties in Rotterdam Oost. In deze coronatijd was dat de maaltijdservice BuurthapperT van Buurtwerk Het Lage Land. Van maandag tot en met vrijdag werden tot en met 29 mei warme maaltijden bezorgd in Rotterdam Oost. Die waren bestemd voor mensen die het in deze coronadagen extra moeilijk hebben, bijvoorbeeld omdat ze alleenstaand zijn of niet kunnen koken.


Een tiental leden van onze club bracht samen met andere vrijwilligers de warme maaltijden rond. Die werden vers bereid door chef-koks van restaurant Cocu en Bij Dok en kostten slechts € 4,-. De bezorging gebeurde binnen de geldende coronaregels, dus aan de deur werd afstand gehouden.

Elke week werden er zo 500 warme maaltijden afgeleverd. Maar het ging om meer dan alleen de maaltijd: bijna altijd was er bij aflevering gelegenheid om een praatje met de bewoner te maken. Gaat het goed met iemand? Trekt hij of zij het nog? Veel mensen hebben lange tijd niemand gezien. Dat contact werd gewaardeerd, ook al vond het plaats op 1,5 meter afstand. Als de bezorgers signaleerden dat ergens meer hulp nodig was, werd die vraag door Buurtwerk verder afgehandeld.

Onze club zette zich graag in voor dit mooie buurtproject, omdat het prachtig aansloot bij ons doel om de lokale samenleving te steunen.