De cartoons van Dick

De cartoons van Dick Launspach, onze grafische man uit Oudewater, zijn een mooie bijdrage aan de verslagen die van onze bijeenkomsten worden gemaakt. Ze geven een vrolijke en prikkelende keek op de week.

Thema 2023-2024

Het thema voor ons clubjaar 2023-2024 van de nieuwe voorzitter Lyanna Hoogendijk, onze voedseldeskundige, is: “voeding voor het brein”.
Helaas geen patat dit jaar!

Finale zilver-uitje

Met Peter de lucht in om ons 25 jarig lustrum jaar uit te luiden. Het werd een dol weekend met de hele club in Limburg, alwaar we gefietst, gewandeld en gedanst hebben , rondgeleid en op muzikale hoogstandjes verrast zijn. Op naar het volgende lustrum!

Lachen

En gelachen dat we hebben naar aanleiding van de inspirerende presentatie van 3 bevlogen jonge meiden over het project “Samen Lachen”, waarmee ze leuke uitjes organiseren voor kinderen uit achterstandswijken in Rotterdam.

Muziek!

Hoogtepunt van ons clubjaar, de jaarlijkse muziekavond bij Marie Louise thuis. Het was weer een feest. Na een heerlijke maaltijd en prachtige optredens van de verschillende muzikale leden zongen we met elkaar de sterren van de hemel.

Sheanoot

Hoe een kleine noot een groot verschil kan maken!
Inspirerende presentatie van Laura de Gruijter, sustainability manager bij Bunge Loders Crocklaan.

11x handen uit de mouwen in het Kralingse bos

Op zaterdag 11 maart 2023 ging Rotary Rotterdam Alexander voor de 11e keer werken in het Kralingse Bos. Tijdens dit jaarlijks terugkerende bosproject helpen clubleden de vaste vrijwilligers van het bos een ochtend met knippen, zagen en opruimen van delen van het bos. Dit keer werden de wilgen op het eiland geknot. Naast het uitvoeren van ‘community service’, had de club bij haar lustrum op 13 februari een bakfiets voor het vervoer van gereedschap geschonken.

Lees verder “11x handen uit de mouwen in het Kralingse bos”

Gambia X-Ray Challenge

Carin neemt ons mee in haar mooie avontuur in Afrika. Maar waarom voor het goede doel Afrika 8.500km doorkruizen met een oude auto, het kan zoveel makkelijker.

De jarige trakteert: bakfiets voor vrijwilligers Kralingse bos

Op 13 februari 2023 vierden we de zilveren verjaardag van onze club. Dat deden we op een speciale locatie, het Keilepand in Rotterdam Delfshaven. Naast onze leden en partners waren er ook veel oud leden aanwezig, de gouverneur van Rotary én drie mensen van het Kralingse bos team. Voor laatstgenoemden hadden wij een verrassing!

Lees verder “De jarige trakteert: bakfiets voor vrijwilligers Kralingse bos”

Zilveren verjaardag!

25 jarig lustrum

Op 13 februari 2023 vierden we de zilveren verjaardag van onze club. Voor deze feestelijk gelegenheid was een speciale locatie uitgekozen: Het Keilepand in Rotterdam Delfshaven. Naast onze leden en partners waren er ook veel oud leden aanwezig, de gouverneur van Rotary én drie mensen van het Kralingse bos team.

Lees verder “Zilveren verjaardag!”

Big Data en Kunstmatige intelligentie

Gastspreker Kees van Haken uit Gorinchem verrast ons op een onderhoudend exposé over
de consequenties van het gebruik van de computer in het vergaren, bewaren en benutten
van gegevens (data), voor alle mogelijke doeleinden.

’10 op een ezel’

Mohammed Benzakour neemt ons op boeiende en humoristisch manier mee langs zijn speurtocht naar Marokkaanse spreekwoorden en de vergelijking daarvan met de NL-versies. Neergelegd in zijn boek ’10 op een ezel’. Hij blijkt een zeer veelzijdig mens: socioloog, schrijver, columnist, schaker, imker, visser en meer.

Rijnhaven

Luca Vroom, programmamanager van de gemeente Rotterdam voor de herontwikkeling van de Rijnhaven, geeft ons een boeiende inkijk in de enorme ontwikkeling van een nieuw stukje Rotterdam.