Rotary helpt feest vieren

Afgelopen week kwam een tiental leden van Rotary Rotterdam Alexander op een avond bij elkaar in een loods van de Van Nellefabriek. Daar is de Stichting Jarige Job gevestigd. Deze stichting zet zich in om kinderen, die onder de armoedegrens leven, toch een feestelijke verjaardag te bezorgen.
Na een korte inleiding over het doel van deze stichting gingen de leden aan de slag.

In de hal zijn diverse “winkeltjes” met cadeaus voor kinderen. Meisjes-cadeaus en jongens-cadeaus. In verschillende leeftijdscategorien.
In een vrolijke sfeer en vol enthousiasme vulden de Rotary-leden dozen met slingers, ballonnen, taart, feestelijke taartbordjes, limonade, traktaties voor de klasgenootjes en de juf of meester. En uiteraard met cadeaus voor het jarige kind.
Aan het einde van de avond stond de teller op zo’n 120 dozen.

Behalve de energie en inzet van de leden, bood de club ook een cheque aan ter waarde van € 500,00. Die door de Stichting Jarige Job zeker goed besteed gaat worden aan hun prachtige doel om kinderen, die het  minder breed hebben, toch een fantastische verjaardag te laten ervaren.

Stichting Jarige Job

Rotary helpt

Het algemene thema van de Rotary is “Rotary helpt”. Dat kan in kleinschalige, lokale projecten zijn. Maar ook wereldwijd is de Rotary actief, bijvoorbeeld om polio de wereld uit te helpen (wat nu bijna gelukt is).
De Rotaryclubs in Nederland maken deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotary International, dat actief is in 200 landen. Er zijn 34.000 clubs met in totaal 1,2 miljoen leden. Rotary in Nederland telt circa 500 clubs met in totaal ruim 19.000 leden.
Voor wie belangstelling heeft in de Rotary of eventueel lid wil worden, kan altijd contact zoeken met Rotary Rotterdam Alexander.
Zie button “Hoe kan ik lid worden” op homepage.