Rotary-cheque voor Jarige Job

Jarige Job cheque

Donderdag 26 juni ontvangt Amber Merkus van Stichting Jarige Job een cheque van € 500,- uit handen van Marie-Louise Oosterloo, voorzitter van Rotary Rotterdam Alexander. Een van de activiteiten van deze Rotaryclub is het Wijnproject. De clubleden kiezen gezamenlijk een mooie rode en witte wijn uit. Daarvan wordt een partij ingekocht. Een deel van de opbrengst van de verkoop (door de leden) van deze wijn is bestemd voor een goed doel.

Dit jaar is dat Stichting Jarige Job.

“We zijn erg blij met deze bijdrage”, aldus Amber Merkus, “met dit geld kunnen we een flink aantal kinderen een fijne, onbezorgde verjaardag bezorgen”.

Stichting Jarige Job

De Stichting Jarige Job is opgericht door Huib Lloyd en Barbara Kathmann om de kloof tussen arm en rijke kinderen zoveel mogelijk te dichten. Uit onderzoek is gebleken dat 61.000 kinderen sociaal worden uitgesloten, omdat ze opgroeien in armoede. Geen geld voor sport, voor muziekles en ook geen geld om een kinderverjaardag te vieren. Jarige Job verzorgt een complete “Verjaardagsbox” voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Met versieringen, traktaties voor de klas en de leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau. Er wordt samengewerkt met de Voedselbank, zodat Jarige Job zeker weet dat de ouders en kinderen ondersteund worden, die dat het meest nodig hebben.

Rotary

Rotary Rotterdam Alexander maakt deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotaryclubs. 32.000 clubs in 200 landen met zo’n 1,2 miljoen leden. Rotary is een serviceorganisatie, waarvan de leden hun medemens op verschillende manieren willen steunen, zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Motto: “Service above self”ofwel dienstbaarheid boven eigen belang.