Rotary helpt bomen en vogels Kralingse Bos

snoeien-in-het-kralingse-bosZaterdag 20 februari 2016 was Rotaryclub Rotterdam Alexander actief in het Kralingse Bos. Overtollig hout weghalen en voor de donatie van enkele nestkasten.

Samen met de Vrijwilligersgroep van de Heemtuin werd een stuk bos langs de Beatrixlaan uitgedund. 15 Rotary-leden hakten en zaagden onder deskundige leiding overtollig hout en opslag weg. Zo kan het groen in het voorjaar genoeg licht vangen om te groeien. Het omgehakte hout werd verwerkt in zogenaamde ‘ecowallen’, die allerlei dieren en insecten aantrekken.

voorzitter-en-vice-voorzitter-hangen-vogelkastje-op

Donatie nestkasten
Rotary Rotterdam Alexander heeft met een financiële bijdrage ook de aanschaf van een aantal nestkasten door de Vrijwilligersgroep mogelijk gemaakt. Daarom werd op dezelfde dag in de Heemtuin een gloednieuwe nestkast feestelijk ‘opgehangen’ door voorzitter Sonja de Pauw, samen met vicevoorzitter Marja Davids en Marius Huender van de Vrijwilligersgroep. Rotaryclub Alexander beschouwt het Kralingse Bos als haar ‘achtertuin’ en helpt zo die omgeving mooi houden.