Rotary maakt scholing mogelijk

Overhandiging cheque SPOSA bUit handen van Marie-Louise Oosterloo van Rotary Club Rotterdam Alexander (RCRA) ontvangt Marilyn Tinsay, namens Stichting SPOSA Child, een cheque ter waarde van € 2.400.

Marilyn Tinsay,die zich in Nederland inzet voor deze stichting, is erg blij met deze gift, waarmee drie jaar lang de kosten voor de scholing van een meisje op de Filippijnen is gewaarborgd. Ze vertelt: “het meisje in kwestie wil graag politie-agent worden, zodat zij de zwakkeren in de samenleving kan beschermen.”

Via SPOSA Child wordt de Rotary op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van hun protegé.

De Rotary organiseert regelmatig projecten, waarbij geld wordt ingezameld voor een goed doel.
Half juni zijn voor de voorpremière van de tekenfilm Koemba in bioscoop Pathé door Rotary-leden toegangskaarten verkocht, waarbij een deel van de opbrengst ten goede komt aan SPOSA Child.

SPOSA Child is een kleine, charitatieve en humani­taire stichting met als doel geld bijeen te brengen om ondersteuning te bieden aan kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik in de provincie Negros in de Filippijnen.
In de Filippijnen werkt SPOSA Child nauw samen met een locale organisatie van vrijwillige professionals in de provincie Negros. Dit zijn artsen, juristen, psychotherapeuten, verpleegsters, orde­handhavers, onderwijzers en maatschappelijk werkers die hun tijd en talenten vrijwillig geven om de algehele zorg en bescherming van seksueel misbruikte kinderen te garanderen.
SPOSA Child draagt bij aan het werk van de vrijwilligers door dat deel van hun zorg te steunen dat met onderwijs­financiering te maken heeft.