Rotary rijdt senioren rond

Senioren en chauffeurs 300Zaterdagochtend 13 juni staan op verschillende adressen in Ommoord zo’n 22 senioren klaar voor een gezellig dagje uit. Zij lopen meestal met rollator of stok en worden deze dag opgehaald met de auto door 11 vrijwilligers. Dat zijn leden van Rotary Rotterdam Alexander, die deze dag heeft georganiseerd. De contacten met de deelnemende senioren verliep via Francien van Zundert, vraagwijzerconsulente en MDRplus (Maatschappelijke Dienstverlening Rotterdam vroeger ‘Ouderenwerk’ ).

De senioren mogen zeggen waar de rit naar toe gaat. De Markthal, het nieuwe Centraal Station, de wijk Nesselanden, maar ook de buurt waar ze vroeger gewoond of gewerkt hebben. De Kop van Zuid, de Laurenskerk. Kortom, plekken waar ze anders niet zo makkelijk kunnen komen.
Een van de senioren wil dolgraag naar de Willemskade, alwaar hij enthousiast vertelt hoe het daar vroeger was. Nu kijkt hij naar de ss Rotterdam en Spido en snuift gretig de frisse lucht op van de Maas.

Genieten op Willemskade 300Gezellige lunch
Om 12 uur komen alle chauffeurs en deelnemers bij elkaar in het Indonesische restaurant Minang Kabau aan de Kralingse Plas. Daar geniet het gezelschap van een heerlijke maaltijd en sprankelende gesprekken.
“Wat een prachtige dag en fijn dat ik de buurt weer eens gezien heb, waar ik ben opgegroeid”, is een van de dankbare reacties. “Nu heb ik tenminste wat leuks te vertellen aan mijn kinderen”, aldus een van de dames.
Ook de Rotary-leden hebben genoten van deze dag en bedanken de senioren op hun beurt voor de gezelligheid en menig wijze les, die zij deze dag op doen.
www.rcra.nl