Senioren genieten van rit met Rotary

Een van de "chauffeurs" met 2 enthousiaste dames.
Een van de “chauffeurs” met 2 enthousiaste dames.

Rotary Club Rotterdam Alexander heeft op 25 maart een 20-tal senioren uit de wijk Het Lage Land in Prins Alexander  een heerlijke dag bezorgd. Acht leden van de Rotary fungeerden als privé-chauffeur voor deze ouderen, die normaal zelf wat minder makkelijk buiten komen. Ze mochten zelf aangeven waar ze graag naar toe wilden met de auto.

Zo hebben twee dames een rit gemaakt naar Rotterdam Zuid, omdat een van hen daar vroeger gewoond heeft. Natuurlijk langs de Markthal, over de Zwaan om vervolgens te constateren dat Rotterdam door de jaren heen behoorlijk veranderd is. Oude huizen zijn gerenoveerd, maar ook veel huizen afgebroken met daarvoor in de plaats nieuwe bebouwing. “Ik heb genoten van de rit. Zo leuk om weer eens terug te komen in mijn oude buurtje,” was de enthousiaste reactie van een van de dames. Een paar deelnemers zijn richting Mathenesserlaan gegaan en hebben daar heerlijk genoten van een kop koffie in een gezellig café. Enkele anderen hadden aangegeven juist een kijkje buiten de stad te willen nemen. Die zijn richting Rottemeren gegaan om daar in de omgeving te genieten van het ontluikende voorjaar met zijn prachtige bloesembomen.

Uiteindelijk verzamelden chauffeurs en deelnemers zich bij restaurant de Schone Lei aan de Kralingse Plas. Daar werd hen een uitgebreide lunch met soep, super belegd broodje en drankjes aangeboden. Gezellig napratend over de gezellige ochtend konden ze tenslotte nog genieten van het prachtige uitzicht over de plas op deze zonovergoten zaterdag.

En van een 95-jarige deelnemer kregen de leden van Rotary Alexander de complimenten over de prachtig verzorgde dag, waar hij met veel plezier aan terug zal denken.

Na de rit lunch in De Schone Lei.
Na de rit lunch in De Schone Lei.

Trefwoorden bij de Rotary zijn o.a. maatschappelijke betrokkenheid, kennisoverdracht en dienstverlening. Met dit soort projecten hoopt de Rotary een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.