Sollicitatieproject: oefenen in het solliciteren

Op maandag 14 maart werden 54 leerlingen van het Thorbecke Voortgezet Onderwijs in Rotterdam ontvangen bij Rotary Club Rotterdam Alexander voor een sollicitatietraining.

De leerlingen hadden voor deze praktijktraining een sollicitatiebrief geschreven en het gesprek voorbereid. In het kantoor van een van de leden aan de Wijnhaven werden de sollicitatiegesprekken gevoerd en kregen de leerlingen na afloop feedback en tips.

Het sollicitatieproject wordt al enkele jaren uitgevoerd en was ook dit keer weer geslaagd. Het was een leuke groep leerlingen, enthousiast maar ook een beetje gespannen voor het eerste sollicitatiegesprek in hun leven. Sommigen dromen van een carrière als topvoetballer, anderen hebben een passie voor dansen of willen werken in de zorg of retail.

Door COVID vielen op het laatste moment zowel leerlingen als clubleden uit, maar desondanks was het een geslaagde avond. Hopelijk was het ook dit jaar voor de leerlingen een leuke en leerzame avond, waarin ze tips, complimenten en adviezen kregen.