Nieuwe voorzitter Rotary Alexander 2015/2016

Sonja zwaait voortaan de hamer_300Maandag 29 juni is de nieuwe voorzitter van Rotary Rotterdam Alexander geïnstalleerd. Sonja de Pauw Gerlings ontvangt uit handen van Huub Fabels, voorzitter van de afgelopen periode, de “ambtsketting” en de bijbehorende voorzittershamer.

Bij de Rotary is het de gewoonte dat elk jaar de voorzitter “roteert”. Dat is waar oorspronkelijk de naam van de Rotary op is gebaseerd. Op die manier kan elk lid zijn/haar bijdrage leveren aan deze actieve club. Huub Fabels kijkt terug op een mooi jaar.

Met een geslaagd sollicitatieproject, een wijnproject waarbij de opbrengst naar een goed doel ging, diverse interessante bedrijfsbezoeken zoals aan het Havenziekenhuis en de Pauluskerk, maar ook in de categorie “handen uit de mouwen” waarbij een aantal leden hebben geholpen in het Kralingse Bos.

Sonja de Pauw Gerlings neemt nu het stokje over. Zij gaat vooral voor de continuïteit. Handhaven wat goed is en andere zaken bijschaven. Aan het nieuwe programma wordt nog volop gewerkt. Dat zal na de zomerperiode nader bekend gemaakt worden. Een van de projecten zal in ieder geval zijn het aanpakken van laaggeletterdheid. Dit is samenwerking met verschillende andere Rotterdamse Rotaryclubs.